Irene Oestrich: “Psykoterapi betaler sig frem for psykofarmaka!”

Irene Kronik Psykoterapi betaler sig frem for psykofarmakaTankevækkende kronik af Specialpsykolog Irene Oestrich adj. professor: “Psykoterapi betaler sig frem for psykofarmaka”
– Politiken d. 6. feb. 2014

“Det er hul i hovedet, at vi ikke bruger de nye metoder inden for psykoterapi langt mere offensivt. … Evidensbaseret psykoterapi er anbefalet som første valg – og ikke kun til de lettere tilstande!

De fleste mennesker med depression og angst vil helst være aktivt medvirkende i deres egen helbredelsesproces: forstå problemerne, så de kan løses (hvilket kræver et grundigt professionelt psykologisk udredningsarbejde), kunne overskue, hvilke forandringer der skal til, for at de kan få det bedre (hvilket kræver personlig målsætning på basis af en masse data og analyse af, hvad der går galt) og blive ved med at have det godt.

Der er brug for hjælp til at handle aktivt, også når man på grund af depressionen ikke orker det eller, når man på grund af angsten ikke tør.

“Det udelukker ikke medicinsk behandling, og der er ofte tale om en kombination som bedste mulighed, men det er psykoterapi, som bør være førstevalg.

Der er brug for en grundig ændring af livsstil, ligesom når man er kommet i virkelig dårlig fysisk form.

Og en livsstilsændring kræver mange nye mentale strategier, ændring af indstilling til sig selv og andre og verden. Ændring af tanker og regulering af følelser samt ikke mindst nye adfærdsvaner.”


Kilde :
Kronik af Specialpsykolog Irene Oestrich adj. professor
Politiken d. 6. feb. 2014

Klik her for at læse hele kronikken

Facebooktwitterlinkedin