Radikale og Dansk Folkeparti vil skaffe depressionsramte bedre forhold

Radikale Venstres psykiatriordfører Anne Marie Geisler Andersen og Dansk Folkepartis psykiatriordfører Liselott Blixt er enige, når det drejer sig om visioner for fremtidens psykiatri. Derfor har de to psykiatriordførere nu givet hinanden hånd på, at de sammen vil arbejde for bedre behandlingsmuligheder for mennesker, som rammes af depression.

 ”Mindst 250.000 danskere lider af en depression. Men i dag er det kun mennesker mellem 18 og 37 år, der kan få tilskud til behandling for depression hos en psykolog, hvis de bliver henvist fra deres praktiserende læge. Det er en fuldstændig skævridende aldersdiskriminering, som ingen kan være tjent med. Derfor skal vi udbygge behandlingstilbuddene til depressionsramte, så flere kan helbredes og opretholde en tilknytning til arbejdsmarkedet eller gennemføre en uddannelse. På den måde vil en øget investering i depressionsbehandlingen hurtigt tjene sig hjem i form af besparelser på sygedagpenge og førtidspension. Så jo før vi går i gang desto bedre” siger Radikale Venstres psykiatriordfører Anne Marie Geisler Andersen.

Hun vil nu sammen med Dansk Folkeparti arbejde for at forbedre behandlingstilbudene for folk, der lider af depression.

 ”Jeg vil nu i fællesskab med Dansk Folkepartis psykiatriordfører Liselott Blixt arbejde for, at man uanset alder kan få tilskud til psykologhjælp. Vi har givet hinanden hånd på, at vi vil gå målrettet efter at give depressionsramte danskere bedre vilkår. Samtidig vil vi arbejde videre med andre tiltag på området, hvoraf det første bliver i fællesskab at afholde et møde med Depressionsforeningen på Christiansborg. Jeg ser virkelig frem til samarbejdet med Dansk Folkeparti og mener, at vi kan gøre en forskel for folk med depression i Danmark,” siger Anne Marie Geisler Andersen.
 
Pressemeddelelse fra radikale.dk 1.2.2010
Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*