Screening kan redde tusindvis fra fødselsdepression

6000 danske kvinder rammes årligt af fødselsdepression, men det kan der, med få og enkle midler rådes bod på. Det viser en ny rapport fra Århus kommune, udviklet i samarbejde med Mødrehjælpen, Center for Folkesundhed og psykiatrien i Region Midtjylland.
Konklusionen bygger på et forsøg, hvor man i Århus screenede samtlige førstegangsfødende for depression. Flergangsfødende der viste tegn på depression, blev ligeledes screenede.

De kvinder der udviste tegn på fødselsdepression, blev tilbudt samtaleterapi i grupper. ” Der har den fordel, at kvinderne møder andre i samme situation. På den måde kan de lære af hinanden og få indblik i hvordan de hver især tackler problemerne”, siger professor Poul Videbech, ledende overlæge ved Århus Universitetshospital Risskov

Der kan gøres meget med få midler

”Fødselsdepression er en lidelse, som rammer rigtig mange, men der findes i dag ingen specifikke offentlige behandlingstilbud. Vores undersøgelse viser, at man kan gøre meget med få midler”, siger Poul Videbech. Han slår samtidig fast, at kvinderne faktisk gerne ville deltage i screeningen, og at de der havde behov for hjælp, var glade for behandlingen.

Kilde: Dagens Medicin, 28.8.2009, Ole Felsby

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*