Skal psykologer være minilæger?

Det er nu blevet et stridsspørgsmål mellem psykiatere og psykologer om den kommende efteruddannelse af psykologer inden for børne-, ungdoms- og voksenpsykiatri. Baggrunden er, at der mangler faguddannede i hele psykiatrien. Derfor ligger der et forslag om en ny fireårig efteruddannelse af psykologer, som kan indgå i de psykiatriske teams.

 

Stridsspørgsmålet er især, at psykiaterne frygter at psykologerne skal få ansvar for forløbet af den medicinske behandling (ikke ordineringen, som alene ligger hos lægen). Psykologerne selv påpeger, at deres ekspertise ligger på det neuropsykologiske område og at de ikke stræber efter at blive mini-læger.
Udkastet til den nye fireårige uddannelse ligger i Sundhedsstyrelsen, som har ansvaret for at psykiatriloven og sundhedsloven overholdes, samt hos Danske Regioner, der skal beslutte hvor i behandlingshierarkiet de efteruddannede psykologer skal indplaceres. Desuden er der et økonomisk problem at løse i forbindelse med afholdelsen af denne efteruddannelse. Dansk Psykologforening skal putte 5 mio i kassen for at efteruddanne 45 specialpsykologer.

Kilde: Dagens Medicin, 5.6.09 (Peter Aagaard)

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*