Skeptisk holdning til ansatte med nedsat arbejdsevne

 

En ny rapport, der belyser lønmodtageres syn på arbejdskolleger, der har nedsat arbejdsevne, viser desværre at der de sidste år er sket en øget skepsis mod personer, der har skavanker af forskellig slags.

I 2006 var det 24 procent af lønmodtagerne, der havde en skepsis overfor andre medarbejdere, der have nedsat arbejdsevne. Den nye undersøgelse publiceret i 2008 viser at det nu er 48 procent, der er skeptisk. Forklaringen kan muligvis findes i, at manglen på arbejdskraft, altså højkonjunkturen, betyder at flere virksomheder ansætter flere på særlige vilkår, og som derfor kræver særlige hensyn. Undersøgelsen viser desværre også, at personer med psykiske lidelser, er særligt udsat for skepsis og manglende accept. Der er altså et stort behov for oplysning til både medarbejdere og ledere om, hvad det vil sige at have en kollega med en psykisk lidelse – og hvad lidelsen egentlig er for en.

DepressionsForeningen arbejder jo netop med oplysning, oplysning og atter oplysning. Kneder du en arbejdsplads, hvor vores materiale kan lægges frem, så kontakt os gerne.

DepressionsForeningen; e-mail: sekretariat@depressionsforeningen.dk

 Undersøgelsen er foreratget SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd; SFI-rapport 08:32 (www.sfi.dk)

Forfatter: Helle Kløft Schademann m.fl. 202 sider, 2008, pris: kr 200,-

 

 

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*