fbpx

Søndag slutter Lars Simonsens eventyr og kamp mod bølgerne Danmark Rundt

Søndag den 15. september tager Lars Simonsen de sidste svømmetag i havene omkring Danmark. Når han klokken 14:00 går i land ved den dansk-tyske grænse ved Flensborg Fjord, bliver han samtidig den første nogensinde, der har svømmet hele vejen rundt om Danmark. På den sidste strækning af turen får han selskab af andre svømmere, roere og andre, der har fulgt Lars – og du kan også være med.

 

I juni 2018 begyndte Lars Simonsen sin svømmetur rundt om Danmark.

”Da jeg fik idéen, kunne jeg dårligt nok svømme fra den ene ende af svømmehallen til den anden,” fortæller Lars Simonsen, der søndag har svømmet 1370 kilometer for at nå sit mål. Med på turen har han haft sine forældre. Mor Ilse har fulgt ham langs stranden og roet ved siden af i kajak, mens Lars’ far har sørget for transport, forplejning og logistik.

Turen rundt om Danmark har givet mange uventede oplevelser. Lars Simonsen nævner de første 467 kilometer langs Jyllands forblæste vestkyst som en krævende fysisk udfordring. ”Det var så hårdt hele tiden at blive skubbet rundt af bølgerne,” husker han. Blandt mange højdepunkter er et møde med en fiskestime på en strækning ud for Bovbjerg Fyr. ”Der var jeg omringet af makreller i flere minutter,” fortæller Lars Simonsen. ”Det var som at svømme i en tunnel af fisk.”

På turen rundt om Danmark har Lars sat fokus på DepressionsForeningen og Julemærkefondens arbejde. Undervejs har han boet på campingpladser, hvor han om aftenen efter svømmeturen har holdt foredrag for campingpladsernes gæster. Lars har snakket åbent og ærligt om bl.a. depression i opslag, tv-indslag og foredrag og har på den måde været med til at nedbryde tabuer og sprede værdifuld viden.

”Med mit eget eksempel har jeg gerne villet vise danskerne, at vi alle sammen kan opnå noget i livet, også når tingene ellers synes svære eller umulige,” siger Lars Simonsen.

Når Lars Simonsen på søndag svømmer de sidste to kilometer mod den dansk-tyske grænse får han selskab af andre svømmere, kajakroere og andre, der har fulgt Lars Simonsens eventyr og kamp mod bølgerne. Engagerede frivillige og medlemmer af DepressionsForeningens er også med på søndag til at tage imod og fejre Lars. Alle er velkomne. Så hvis du er på de kanter, så kom meget gerne, se detaljerne om begivenheden her

Lars og Ilse har samlet ind til DepressionsForeningen og Julemærkefonden – alt sammen noget vi er meget taknemlige for!

Indsamlingerne er her hvis du vil hjælpe til på den måde:
DepressionsForeningen
Julemærke Fonden

Facebooktwitterlinkedin