fbpx

Sommerhøjskole 2020 – skal du med?

Vi er nu i den mørkeste tid på året hvor sol, fregner og sand mellem tæerne synes meget langt væk.  Men tænk om igen! For vintersolhverv er lige om hjørnet, og fra den 22. december går vi længere dage og lysere tider i møde. Derfor giver det rigtig god mening at begynde at tænke i planer for sommeren, også fordi det er skønt at have noget godt at glæde sig til. DepressionsForeningens sommerhøjskole hører helt klart til blandt foreningens mest populære tilbud.

Noget for enhver smag
Sommerhøjskolen er for mennesker med depression eller bipolar lidelse og deres pårørende. Her får du inspiration, viden og værktøjer til at skabe et liv og en hverdag i balance. Sommerhøjskolen byder på et væld af forskellige aktiviteter, og der er noget for enhver smag. Der er foredrag med inspirerende oplægsholdere, der giver stof til eftertanke og ideer til små skridt, du kan tage i retning af et bedre liv. Ugen byder også på værksteder i mindre hold med fokus på kreative, selvudviklende eller fysiske aktiviteter, som du kan fordybe dig i og blive opslugt af, så du glemmer alt omkring dig – og måske endda også dig selv. Endelig er der stribevis af sociale aktiviteter, så du kan opbygge gode relationer og få et solidt og støttende netværk at trække på, når højskolen for længst er ovre.

Fællesskab med stort F
Fællessang er et vigtigt element i sommerhøjskolen, af både fysiske og sociale grunde. Når vi synger, bliver der nemlig frigivet endorfiner i hjernen. Det giver en følelse af velvære og stimulerer dannelsen af signalstoffer i hjernen som dopamin og serotonin, der har en positiv effekt på vores humør og energiniveau. Den effekt bliver forstærket, når vi synger sammen med andre. Så det gør vi selvfølgelig på sommerhøjskolen, og de sidste par år har vi næsten ikke været til at stoppe igen. Man behøver ikke at deltage i alle aktiviteterne, men den bærende kraft gennem sommerhøjskolens seks dage er fællesskab. Fællesskab med ligesindede, der forstår, accepterer og anerkender dig og de erfaringer, du har med dig. Fællesskab, som du kan gå til og fra. Optanke energi og glæde i, og tage en slapper fra, når du trænger til alene-tid og til at samle tankerne i ro og fred. Fællesskab, der giver dig frirum til at være den, du er.

Det får du med:

  • Seks dejlige højsommerdage i smukke omgivelser
  • Lækker sund mad og nogle, der tager opvasken for dig hver dag
  • Faglige foredrag, som gør dig klogere på, hvordan du håndterer depression og bipolar lidelse
  • Værksteder med kreative, selvudviklende eller fysiske udfoldelser
  • Udflugt til en seværdighed på Fyn
  • Erfaringsdeling med andre, der kender til de samme udfordringer som dig
  • Rummelighed og fællesskab der giver et netværk, du kan trække på

Praktiske oplysninger
Sommerhøjskolen finder sted i uge 30, fra den 19.-25. juli 2020 på Nordfyns Højskole, som ligger i naturskønne omgivelser lidt uden for Bogense. Tilmelding åbner mandag d. 16 december og sker via Nordfyns Højskoles hjemmeside https://nordfyns.nu/korte-kurser/, hvor du også kan læse mere om sommerhøjskolen.

Som medlem af DepressionsForeningen får du rabat på højskoleopholdet.

Facebooktwitterlinkedin