Sommerlæsning

Mangler du en bog til sommerferien og vil du gerne blive klogere på depression, bipolar lidelse og psykisk sårbarhed? Så tjek den her liste ud. Der er gaveidéer både til dig selv eller nogen du gerne vil betænke. Der er stof til masser af refleksion og gode stunder på terrassen, stranden eller i sofaen.

Nyere (skønlitterære) bøger om psykisk sygdom

Med verden i ryggen af Thomas Melle
En anmelderrost beretning af den tyske forfatter Thomas Melles’ egne oplevelser af et liv med bipolar lidelse. Bogen har et brillant og imponerende sprog, der meget levende beskriver, hvad der sker i en syg persons sind. (Udgivet af Jensen og Dalgaard, 2020)

Noget frygteligt er altid lige ved at ske af Lars Kramhøft
Let at læse, men dyb at forstå. En grafisk fortælling af den danske forfatter og tegneserie-tegner Lars Kramhøft, der i tegneserieform fortæller historien om en ung mand, der kæmper med livet, kærligheden, ensomhed og depression. Til trods for de tunge emner er fortællingen underholdende og tilsat en god portion sort humor. (Udgivet af Fahrenheit, 2020)

Gennem glasvæggen af Henning Jensen
Advarsel! Når du samler Henning Jensens nye bog op, er det ikke sikkert du får den lagt fra dig lige med det samme. Det er en voldsomt medrivende beskrivelse af psykisk sammenbrud og hvor galt det kan gå, når man ikke får søgt hjælp i tide. (Udgivet af Gyldendal, 2020)

Et fald af Mogens Fjord Christensen
Boghandleren fra … ikke Kabul … men en mindre dansk by, der oplever sit eget livs drama ved at blive forelsket i Ea. Digteren Ea er ikke rask men lider af depression og bogen beskriver de udfordringer man kommer i som menneske, når man skal rumme andre, selv når det bliver rigtigt svært.

(Udgivet af Hovedland, 2020)

Oktoberbarn af Linda Boström Knausgård
En barsk kritik af psykiatrien fra Linda Boström Knausgård, der i årene 2013-2017 ofte var tvangsindlagt på et psykiatrisk hospital, fordi hun havde en svær depression. Men også en bog om at kæmpe for at bevare minderne i sin hukommelse, når man har modtaget elektrochokbehandlinger mange gange.

(Udgivet af Lindhardt og Ringhoff)

Et par nye faglitterære

Udbrændt af Arabella Neuhaus
En lille let læst selvhjælpsbog af socialrådgiver Arabella Neuhaus om at være slået ud af stress og føle sig udbrændt. Bogen fungerer som en overskuelig opslagsbog, og du kan finde svar på en række helt konkrete spørgsmål om, hvad du selv kan gøre.

(Udgivet af Saxo Publish, også som e-bog, 2020)

Cognitive Behavioral Therapy for Depression af Brandon Land
En fagbog på engelsk til inspiration og selvhjælp om, hvordan man kan bruge kognitiv adfærdsterapi til at bekæmpe eller forebygge depression eller mental mistrivsel. Bogen forklarer fra grunden hvad kognitiv adfærdsterapi er, hvad depression er og kommer grundigt rundt om hvordan du kan arbejde med angst, vrede og negative tankemønstre.

(Udgivet af Amazon Media som bog, e-bog og Kindle, 2020)

Ikke til forhandling – Livets ligning af Chris Macdonald
”Chris MacDonald har skrevet en virkelig informativ og inspirerende bog, som lykkelige indehavere af en krop vil kunne læse med stort udbytte” skrev Politikens anmelder. En underholdende bog om menneskekrop og sind og et stort spørgsmål til, hvorfor så mange bliver psykisk og fysisk syge af det samfund vi lever i.”

(Udgivet af Politikens Forlag 2020)

Facebooktwitterlinkedin