Stikprøve afslører mangelfuld information om antidepressiv medicin til gravide og ammende

Lægemiddelstyrelsen har politianmeldt en række virksomheder, fordi de ikke har opdateret indlægssedlen om gravide og ammendes brug af antidepressiv medicin af typen SSRI’er (selective serotonin reuptake inhibitors). Samtidig har styrelsen bedt virksomhederne om at tilbagekalde SSRI’ere med mangelfulde advarsler.

Baggrunden er, at Lægemiddelstyrelsen har kontrolleret, om advarslerne for brugen af medicin til behandling af depression er opdateret i forhold til graviditet og amning. Indlægssedlerne skulle have været opdateret på indlaegsseddel.dk i løbet af 1 måned fra 30. juni 2011, og de nye indlægssedler skulle være i pakningerne inden 3 måneder.

Efter deadline på de 3 måneder har Lægemiddelstyrelsen lavet en stikprøvekontrol af 9 forskellige pakninger med SSRI’er. Stikprøven viste, at 8 ud af 9 pakninger ikke indeholdt en opdateret indlægsseddel.

Lægemiddelstyrelsen har derfor politianmeldt virksomhederne med henblik på, at de får en bøde. Samtidig har virksomhederne fået besked om at tilbagekalde medicin, der har en mangelfuld indlægsseddel.

Styrelsen vil fortsætte kontrollen af indlægssedler i SSRI-pakninger i den kommende tid.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen 27.10.11

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*