Sundhedsminister: Psykisk syge bliver dobbelt ramt

Forbrug og Liv Sundhedsminister

Sundhedsminister Astrid Krag siger til Politiken, d. 18. jan. 2014
»Vi skal som samfund tage os bedre af personer med en sindslidelse. Vi skal have en helt anderledes og åben tilgang til psykisk sygdom, så folk ikke går og putter med det alene, hvis de har det dårligt. Borgere skal aldrig følge skam eller være flove over at søge om hjælp. Har man brug for medicin mod en sindslidelse, så har man ligeså meget ret til det, som borgere med rygerlunger eller diabetes har ret til medicin«, siger ministeren og fortsætter:

Et godt og aktivt liv
»Borgere med sindslidelser skal have mulighed for at leve et godt og aktivt liv på linje med alle andre i dette land. Det har betydning for, hvordan vi indretter sundhedsvæsnet. Men det har også betydning for, hvordan vi indretter socialsektoren og arbejdsmarkedet. Vi skal have en helt anderledes og åben tilgang til psykisk sygdom«.

Sundhedsministeren mener, at vi er nødt til at skelne mellem forskellige grader af depression, når vi diskuterer, hvad vi som samfund skal gøre ved det. Nogle depressioner er lette og går over af sig selv eller gennem gode snakke med ens nærmeste, med lægen, med motion og lys. Andre depressioner er tungere og skal klares med terapi og måske medicin. Og ubehandlede meget svære depressioner kan kræve indlæggelse på en psykiatrisk afdeling.
»Det værste, vi kan gøre, er at møde sindslidende med tavshed«, siger ministeren.

KLIK her for at læse hele interviewet med Astrid Krag

Facebooktwitterlinkedin