Syddanmarks psykiatri er landets mest produktive

I en sammenligning af alle landets regioner er psykiatrien i Syddanmark den, der behandler flest psykiatriske patienter og gør det biligst. Regionen afviser samtidig færrest patienter. Et højt antal ambulante behandlinger kan være en del forklaringen bag tallene, det skriver Dagens Medicin.

Afviser færrest
Læger og psykologer indenfor psykiatrien i Syddanmark løber hurtigst. Regionen behandler flest, afviser færrest, og er samtidig de billigste per patient, viser en ny benchmarking-undersøgelse baseret på tal fra 2009.

I undersøgelsen fremhæves den store mængde af behandling uden indlæggelse som en del af forklaringen på regionens høje tal. Det er dog stadig et åbent spørgsmål, om ’flest’ og ’billigst’ er lig med ’bedst’ i forhold til behandlingen af psykiatriske patienter.

Tilfredse politikere
På Fyn og i Sønderjylland er regionspolitikerne godt tilfredse med tallene.

»Det er nogle meget flotte tal, som medarbejderne i psykiatrien har al grund til at være stolte over. Det er med til at understrege, at Region Syddanmark også leverer varen på det psykiatriske område,« siger Carl Holst (V), regionsrådsformand i Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Også formanden for regionens psykiatriudvalg, Gitte Lauridsen (DF), er godt tilfreds med de nye tal, men hæfter sig specielt ved, at så få patienter bliver afvist i Regionen.

»Vi kæmper med at gøre psykiatriske lidelser mindre tabubelagte. Derfor er det også nødvendigt, at vi med vores tilbud åbner op, så borgerne opfatter os som en naturlig og tilgængelig del af regionens sundhedstilbud. Vi er ikke i mål, men tallene fra undersøgelsen viser, at vi er på rette vej«, siger Gitte Lauridsen (DF) i en pressemeddelelse.

 

Kilde: Dagens Medicin 11.3.2011

Læs Danske Regioners rapport ‘Benchmarking af psykiatrien’

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*