Tilskud til psykologhjælp en succes

I et år har 18-37 årige kunnet få tilskud til psykolog efter henvisning fra egen læge. 10.000 har gjort brug af ordningen og der er gennemført 51.000 konsultationer. Forskningsenhenden evaluerer netop nu forsøgsordningen.

 

Men hvorfor kun hjælp til de 18-37 årige? Bent Hansen, formand for Danske Regioner opfordrer regionerne til at udvide ordningen, så alle danskere kan få den fornødne hjælp. Anslåede beregninger siger, at det vil koste 90 mio mere, hvis ordningen udvides til de 38-65 årige.

Bent Hansen opfordrer Danske Regioner til at påtage sig ansvaret for en ordning uden alderskriterier, bl.a. ved at udvide antallet af ydernumre for psykologer.

Den nuværende ordning er ved at blive evalueret af Forskningsenheden for almen praksis. Man forventer 4000 spørgeskemaer retur med patienternes vurdering af ordningen. Evaluering af forsøgsordningerne i de tidligere Århus og Fyns amter viste, at ca 60% af patienterne blev helt fri af depression og at størstedelen af dem, der var sygemeldt før behandlingen, vendte tilbage til deres arbejde.


Kilde: Dagens Medicin 5.6.09 (Peter Aagaard)

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*