Udendørs arbejde forebygger depressioner

Gartnere, vejmænd, pædagogmedhjælpere, og andre, der er ude i vejr og vind mere end to timer om dagen, er i bedre humør og har færre depressive symptomer, end personer, der arbejder indendøre, skriver Dagens Medicin

Det viser en undersøgelse fra Arbejdsmedicinsk Klinik på Aarhus Universitetshospital, hvor udendørs arbejdes indflydelse på humørsvingninger blandt offentligt ansatte i Århus er undersøgt.

40 pct mindre risiko for depression

Undersøgelsen er offentliggjort i tidsskriftet Scandinavian Journal of Work, Environment & Health, og er baseret på spørgeskema-besvarelser fra næsten 3.000 offentligt ansatte i Århus. 650 blev udvalgt til nærmere undersøgelser.

Konklusionen i undersøgelsen er, at folk, der arbejder ude mere end to timer om dagen, har 40 pct. mindre risiko for at være nedtrykte og i dårligt humør end folk, der arbejder indendørs.

fokus på lysniveau

Arbejdsmedicinsk Klinik deltager på basis af undersøgelsen i et nyt forskningsprojekt, der blandt andet sætter fokus på, om lave niveauer af lys ved indendørsarbejde giver større risiko for depression, søvnforstyrrelser og andre symptomer.

I projektet vil en større gruppe forsøgspersoner få en lysmåler på overarmen. Målingerne sammenholdes med personernes oplevelse af deres velbefindende.

Kilde: Dagens medicin 13.4.2011

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*