Unge studerende lider af stress

Unge studerende lider af stress
DepressionsForeningen og KU sætter fokus på den stigende stress blandt unge studerende gennem to udsolgte foredrag med stressekspert Thomas Milsted

milsted_2
To mandage befandt over 80 unge studerende sig i Brandesauditoriet på Københavns Universitet. Alle med en forhåbning om at blive bedre til at håndtere den stress, de oplever i hverdagen. Det talrige fremmøde plus de næsten 70 studerende, som DepressionsForeningen måtte afvise, vidner om stressens indtog på de danske uddannelsesinstitutioner.
milsted_4milsted_3

I Japan begår de selvmord
Det er ikke altid de studerendes skyld, men i høj grad også deres omgivelser, mener Thomas Milsted. Det handler ikke kun om, at de studerende skal lære at tage ansvar for deres egen stress og blive bedre til at skabe balance i hverdagen. Også uddannelsesinstitutionerne har et ansvar for at tilrettelægge en hverdag, der er tålelig for flest mulige, forklarer han. Milsted lufter forsigtigt sin tanke om, at vi kan være på vej mod Japanske tilstande. Her begår et stort antal unge studerende hvert år selvmord pga. et alt for stort pres.
milsted

Dygtighed er fjenden selv
Men den enkelte skal også arbejde med sig selv og lære at sige nej, både til arbejdsopgaver, venner og familie, så der er plads til at samle energi imellem de mange aktiviteter, forklarer Milsted.
Derfor skal du også indrette dit liv efter, hvad der passer til netop dig. Det kan sagtens være, at du finder ud af, at dit fag ikke passer til dig alligevel. Så må du skifte kurs. Eller at du kun formår at jonglere med to bolde, hvor andre kan jonglere med syv. Og lad være med at prøve at jonglere med syv. Vi er forskellige. Hvis du bliver ved med at stille for store krav til dig selv, ender du i den såkaldte præstationsfælde, forklarer han. Derfor er det vigtigt at skabe en øget selvbevidsthed, som du kan handle ud fra. Ellers ender du med at gøre sin dygtighed til din egen værste fjende.
Så afstem dit præstationsniveau med din formåen, siger Thomas Milsted. Perfektionisme handler kun om én ting, nemlig dårligt selvværd. Find modet til at sige fra og lær at udvikle den robusthed, som er nødvendig, når omgivelserne er konstant skiftende.
På grund af den store efterspørgsel har Thomas Milsted sagt ja til endnu to foredrag, som DepressionsForeningen arrangerer primo 2013.
Thomas Milsted er tidligere leder af Center for Stress og arbejder i dag som generalsekretær for Stresstænketanken. Han er en anerkendt og meget benyttet foredragsholder og underviser og er desuden forfatter til en række succesbøger. Læs mere om Thomas Milsted på www.thomasmilsted.dk.
Læs også Mies beretning fra foredragene på CBS´ avis, CBS Observer.
Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*