Velliv støtter Danmark Lytter


Vellivforeningens akutpulje støtter DepressionsForeningen og Angstforeningen med 50.000 kr. til ’Danmark Lytter’, som er en indsats rettet mod følgerne af coronakrisen.

Det er fantastisk godt, at der er penge til små, men vigtige initiativer som dette. Det er ikke let at være der for mennesker med problemer, når aflysninger, isolation og forsamlingsforbud præger hverdagen. Med støtten til ’Danmark Lytter’ kan vi stille en platform til rådighed, hvor man kan komme hinanden ved, uden at være sammen fysisk. På den måde kan vi give en håndsrækning til den mentale sundhed hos psykisk sårbare.

Tag del i Danmark LytterI DepressionsForeningen er vi noget bekymrede for hvordan mennesker hårdt ramt af psykisk sårbarhed har det lige nu og meget bekymrede for, hvordan situationen bliver om nogle måneder. Mentale kriser kan ligge og ulme. Når man kigger på effekten af tidligere kriser, og især i betragtning af at denne krise langt overgår, hvad vi ellers har set, så er vi bekymrede for danskernes mentale helbred i tiden, der kommer.

Når effekterne af krisen sætter sig, og dagene igen bliver grå og korte, kan der komme et efterspil. Derfor bruger vi ’Danmark Lytter’ til at skabe fællesskab, fokusere på det positive og ikke mindst samle viden for alle brugerne, så vi kan formulere og udvikle de rigtige indsatser til, når der for alvor bliver brug for dem.

Husk – Facebook-gruppen ’Danmark Lytter’ er åben for alle. Find gruppen her:


Vi håber, I vil deltage. Og mange tak til Velliv Foreningen.

Facebooktwitterlinkedin