World Mental Health Day sætter fokus på arbejdsmiljø 10. oktober 17

I dag er det World Mental Health Day – international mental sundhedsdag, som i år har fokus på

mental sundhed på arbejdspladsen, for alt for mange lider af stress og depression. DepressionsForeningen markerer dagen og opfordrer alle danske arbejdspladser til at bruge dagen på at forpligte sig på handling.

Hvert år den 10. oktober afholdes World Mental Health Day. Bag eventet står The World Federation Mental Health (WFHM) og i år er temaet mental sundhed på arbejdspladsen. 6 % af alle sygedage i Danmark skyldes depression og koster årligt 3,1 mia i tabt produktion. Vi har ikke råd til at ignorere problemet. Derfor opfordrer DepressionsForningen de danske arbejdspladser til i lighed med virksomheder verden over at markere dagen og afgive et løfte om at støtte op om gode arbejdsmiljøer, hvor vil taler åbent om psykiske lidelser.

Skab det gode arbejdsmiljø
DepressionsForeningen opfordrer alle til at bakke op om dagen. Når størstedelen af vores hverdag er på arbejdspladsen, er det gode arbejdsmiljø vigtigt. Det er især her den mentale sundhed både kan blive udfordret, men også styrket.

Partnerskabet ”Sammen om mental sundhed”, som DepressionsForeningen og flere andre organisationer på sundheds- og beskæftigelsesområdet står bag, har netop fokus på arbejdsmiljø og at mindske de mentale helbredsproblemer på arbejdspladserne i Danmark. På deres hjemmeside www.mentalsundhed.dk finder du råd og vejledning til, hvordan der kan arbejdes mod bedre rammer for den enkelte medarbejder. Blandt de 400 værktøjer og gode råd kan du for eksempel blive klogere på, hvordan du kommer tilbage til arbejdsmarkedet og bliver på jobbet efter en sygemeldingsperiode på grund af stress eller depression.
Hos DepressionsForeningen opfordrer vi til at tage snakken om, hvad der presser, stresser eller gør én usikker på arbejdspladsen. Klar og tydelig kommunikation om arbejdsopgaver og et stærkt fællesskab er vejen frem.

www.mentalsundhed.dk kan du læse mere om arbejdet med det gode arbejdsmiljø.

Facebooktwitterlinkedin