Hver dag mister vi 63 danskere til skyggen af depression. Jo længere tid der går uden behandling og hjælp, jo sværere bliver sygdommen.

Jeg skriver under på, at regeringen skal sørge for, depressionsramte får mere hjælp hurtigere.

Signup

Hjælp os med at råbe politikerne op ved at skrive under på, at ventelisterne skal forkortes, og depressionsramte skal have mere hjælp hurtigere.

23.000 mennesker

Et nyt folketingsår står for døren, og vi vil have politikerne til at hjælpe de mange danskere med depression.

Hvert år bliver omkring 23.000 mennesker ramt af depression eller bipolar lidelse. Det er 63 mennesker hver eneste dag.

Depressionens skygge

Det er 23.000 menneskeliv sat i depressionens skygge. Det er 23.000 menneskers familier og venner, som lever med konsekvenserne af at elske én, der kæmper med depression. Det påvirker den enkelte, deres kære og hele samfundet.

9,7 milliarder kroner

Depression er den sygdom, hvor der ses flest ekstra dødsfald årligt ud af alle de 15 største folkesygdomme som f.eks. kræft, KOL og demens. Depression giver sammen med lænderygsmerter de højeste ekstra omkostninger i sundhedsvæsenet i form af udgifter til hospitalssektor, praksissektor, receptpligtig medicin og hjemmehjælp. Depression er den sygdom med de største ekstra omkostninger i sundhedsvæsenet: 9,7 milliarder kroner i årlige ekstra omkostninger.

(Kilde: Rapport: Sygdomsbyrden i Danmark 2022)

Hjælp os

Jo længere tid der går uden behandling og hjælp, jo værre bliver sygdommen.

Hver dag mister vi 63 danskere til skyggen af depression. Mange får vi ikke tilbage, som dem, de var før. En del får vi slet ikke tilbage.

Hjælp os med at råbe politikerne op, så ventelisterne bliver forkortet, og depressionsramte kan få mere hjælp hurtigere.

Skriv under her