Søg
Close this search box.
To kvinder der taler på gynger.

DepressionSucks: Stor opbakning til unges trivsel

De orange sokker i fuld flor på de sociale medier

I søndags var det den 1. oktober og dermed også startskuddet for efteråret. Samtidig løb Depressionsforeningens kampagne “DepressionSucks – ta’ snakken” af stablen, der i år satte fokus på unge og præstationskulturen.

På de sociale medier kunne man se politikere, meningsdannere, sportsudøvere og almindelige danskere landet over tage del i kampagnen med de orange sokker på fødderne. Alt sammen for at vise deres støtte til de mennesker, særligt unge, der er berørte af præstationssamfundet og dets bagside, som alt for ofte resulterer i nedtrykthed, stress og depression.
Blandt andet skriver bloggeren Majasskriblerier på sin Instagram-profil, at hun støtter op om tabuet med depression.
-Ungdomsårene er der man skal finde sig selv, have det sjovt og grine uden en depression skal holde en tilbage, lyder det fra bloggeren.
Fodboldspillerne William Kvist og Jonas Bager samt Tv-værten Sebastian Klein og den tidligere Me & My-sangerinde Pernille Georgi støttede også op om DepressionsForeningens kampagne.

Kulturhovedstaden tog teten
I Aarhus mødte kampagnen opbakning byens Teater, byens superligahold AGF, Alternativets lokalgruppe og til DepressionsForeningens debat-arrangement om unge og præstationskultur var rådmand Thomas Medum og resten af det sokkebeklædte panel med til at sætte fokus på European Depressions Day.

Opbakning fra regeringen

Det var ikke kun i den jyske hovedstad, man kunne spotte de orange sokker. Særligt var politikere rundt omkring i landet aktive under fanerne og opfordrede alle til at tage snakken. Blandt andet tidligere SF-næstformand Peter Westermann, Venstres innovationsordfører Eva Kjer Hansen. Og selveste Sundhedsminister Ellen Trane Nørby tweetede på vej til Rom iført de orange sokker:
-Fordi alt for mange, også unge, tumler med angst og depression. Behov for spot på problem.

Hos DepressionsForeningen er vi glade for, de mange updates, der er med til at bryde tabuet. For mange unge lider under et kæmpe forventningspres og tårnhøje krav. Ved at tage snakken og åbne op kan vi nedbryde tabuet. Derfor håber vi, at søndagens kampagne kan være med til at fremme unges mentale helbred. Tak fordi i støttede.

Andre nyheder

Del nyhed