Søg
Close this search box.

Vi håber, at høre fra dig 🙂

EN DEL AF FÆLLESKABET

Bliv frivillig

DepressionsForeningen er en forening skabt, drevet og baseret på frivillighed. 

Vi har frivillige i hele landet som hjælper til ved bla. at drive vores sociale caféer, facilitere grupper, sidde klar i vores telefonrådgivning og skrive historier i vores medlemsblad.

Du kan blive en del af vores frivillighold og gøre en forskel for personer med depression og bipolar lidelse. Klik dig ind på de frivillige job, for at læse om mulighederne for frivillighed.

Du skal endelig ikke tøve med at skrive til os via formularen, eller ringe til os, hvis du har spørgsmål. 

Frivilligområder

Frivillig rådgiver på DepressionsLinien

Er du god til at lytte, og ønsker du at bruge dine egne erfaringer med depression eller bipolar lidelse i samtaler med andre sygdomsramte og pårørende?

Som rådgiver på DepressionsLinien taler du med personer med depression og bipolar lidelse og deres pårørende. Du har telefonvagt 2 gange om måneden, og besvarer telefonen hjemmefra.

Læs mere

Frivillig rådgiver på SocialrådgiverLinien

Er du uddannet socialrådgiver eller er i gang med at blive det? Kender du lidt til depression og bipolar lidelse og de sagsbehandlingsproblemer, der hyppigt opstår i kølvandet på disse sygdomme?

Som frivillig på SocialrådgiverLinien har du mulighed for at hjælpe sårbare mennesker, der ikke kan få hjælp andre steder. Du har vagt 1-2 gange om måneden, og besvarer telefonen hjemmefra.

Læs mere

Frivillig i Café Blom og Café ODA

Er du god til at lytte og til at skabe en hyggelig atmosfære? Så skal du overveje at blive frivillig i vores sociale cafeer: Café Blom i København, Café ODA i Odense eller Café ODA i Aarhus.

Som frivillig i vores sociale caféer er du med til at gøre hverdagen lidt lysere for en masse mennesker. De sociale cafeer er fristeder der tilbyder et fællesskab til personer med depression, angst, bipolar lidelse og OCD.

Cafeerne er altid bemandet med frivillige værter, der tilbyder understøttende samtaler og netværksarbejde i et trygt og ligeværdigt miljø.

Læs mere

Leder af selvhjælpsgruppe

Er du imødekommende og god til at give plads? Har du lyst til at skabe et unikt rum, hvor mennesker med depression, bipolar lidelse og deres pårørende kan møde ligesindede?

Som frivillig leder af en selvhjælpsgruppe står du for det praktiske arbejde, der ligger i at køre en lokal selvhjælpsgruppe. Dette indebærer for eksempel at finde lokale, søge lokale midler, tage imod nye gruppemedlemmer og sørge for, at alle føler sig velkomne og godt tilpasse i gruppen.

Læs mere 

Frivillig kommunikationsmedarbejder

Har du en skarp pen, og brænder du for at skrive vigtige historier om depression og bipolar viden?

Så er det måske interessant for dig at arbejde med sociale medier og kommunikation for DepressionsForeningen.

Læs mere 

Fire mennesker der holder hænderne sammen.

BLIV MEDLEM

Vær med til at gøre en forskel

Vær med til at støtte vores mange initiativer og indsatsen mod depression og bipolar lidelse. Med flere medlemmer kan vi gøre meget mere. Vi arbejder for at mennesker berørt af depression og bipolar lidelse får det bedst mulige liv.

TAG EN PAUSE

Vejrtrækningen har betydning for stress og velvære

Læg hånden på maven så du kan mærke at du trækker vejret rigtigt. Træk vejret ind mens du tæller til 4 – Hold en pause mens du tæller til 4. Ånd ud mens du tæller til 4 – Hold en pause mens du tæller til 4. Gentag et par gange.