Søg
Close this search box.

BALANCE I HVERDAGEN

Sommerhøjskole

D. 30. juni til 6. juli 2024

Ønsker du at skabe forandring i dit liv uden helt at vide hvordan?  Så tag med på sommerhøjskole og få øje på nye muligheder i fællesskab med andre.

Sommerhøjskolen er for dig, der er berørt af stress, angst, depression eller bipolar lidelse – enten som ramt eller pårørende. Den er for dig, der ønsker viden, værktøjer og relationer til at skabe et liv i balance. Sommerhøjskolen henvender sig til mænd og kvinder over 18 år og er åben for alle. Den finder sted på Nordfyns Højskole ved Bogense. 

Glæd dig allerede nu til:

 • Gode samtaler og nye venskaber

 • Lækker mad, fællessang og latter i lange baner

 • Foredrag og erfaringsudveksling med inspiration og værktøjer til forandring

 • Yoga og fordybelse i kreative aktiviteter, der giver ro i sindet

 • Oplevelser i naturen for dem, der vil cykle, vandre og fortælle historier omkring et bål

 • Et støttende netværk får højskolen for længst er slut

Aktiviteter for krop og sind

Nærvær, gode samtaler og fællesskab med ligesindede er den røde tråd, der binder ugen sammen, og omdrejningspunktet er at styrke kursisternes håb, livsglæde og handlekraft.

Ugen indeholder mange forskellige aktiviteter og oplevelser, som nærer både krop og sind. Den byder på inspirerende foredrag og værksteder, hvor du kan fordybe dig og dyrke det, du brænder for.

Der er også fysiske aktiviteter, som alle kan være med til, udflugter og masser af fællessang, som løfter humøret og skaber samhørighed. Vi slutter ugen af med en sommerfest med dejlig mad, musik og dans. 

Afvekslende højskoledage

 • En typisk dag på sommerhøjskolen kan starte med en gå- eller løbetur eller en morgendukkert i Bogense havn, hvis du har lyst til det.
 • Efter en sund morgenmad samles vi til morgensang, hvor vi sammen synger dagen i gang.
 • Der er foredrag med fokus på hverdagsmestring om formiddagen, og om eftermiddagen deltager du i et værksted.
 • Efter aftensmaden har du mulighed for at deltage i forskellige sociale aktiviteter. Du kan også slappe af eller snakke med dine nye højskolevenner.
 • Vi runder dagen af med fællessang og refleksion over dagens oplevelser.

Fællesskab og alenetid

Sommerhøjskolen har plads til 65 deltagere. Det giver rig mulighed for at møde og udveksle erfaringer med andre, der er i samme situation som dig i et fællesskab præget af åbenhed, nysgerrighed og stor rummelighed. Der er også plads til ro, fordybelse og alenetid, når du har brug for det. Sommerhøjskolen er et frirum, hvor du kan være dig selv sammen med andre og ikke føle dig forkert.

De daglige måltider er en vigtig del af livet og fællesskabet på højskolen. Her mødes vi og fortæller hinanden om dagens oplevelser. Køkkenet på Nordfyns Højskole er kendt for at lave sund og velsmagende mad, både vegetarisk og med kød. Har du særlige behov, er de også gode til at tage højde for det.

Værksteder for alle

I løbet af ugen er der forskellige værksteder, der byder på noget for enhver smag. Man følger det samme værksted ugen igennem. 

Du kan vælge mellem følgende værksteder:

 • Smykkeværksted
 • Syng syng syng
 • Nordfyn rundt
 • Outdoor & Bold
 • Krea mix
 • Yin yoga og restorativ yoga

Du kan læse mere om værkstederne ved at klikke på knappen nedenfor: 

I din tilmelding skal du vælge 3 værksteder i prioriteret rækkefølge. Vi bestræber os meget på at opfylde din førsteprioritet. Vi tager dog også forbehold for ændringer, da oprettelse af et værksted kræver et vist minimum af kursister.

Indkvartering

Nordfyns Højskole tilbyder indkvartering i enkeltværelser og dobbeltværelser fordelt på stueplan og første sal, nogle med bad og toilet på gangen og andre med eget bad og toilet.

Ved tilmeldingen bedes du anføre, hvilken indkvartering, du ønsker. Har du svært ved at gå på trapper og gerne vil bo i stueplan, bedes du også anføre dette.

Vi forsøger at opfylde dit ønske. Hvis det ikke er muligt, kontakter vi dig.

Priser

Dobbeltværelse med fælles bad og wc: 3700 kr.
Dobbeltværelse med eget bad og wc: 4650 kr.
Enkeltværelse med fælles bad og wc: 4850 kr.
Enkeltværelse med eget bad og wc: 5450 kr.

Der er begrænset med enkeltværelser.

Specialkost (+200 kr. pr. uge) – vegetarkost kræver ikke tillæg.
Sengetøj skal du selv have med. Det kan tilkøbes for 150 kr. 

 

Frem til 1. april 2024 er det muligt for medlemmer af DepressionsForeningen at få 500 kr. rabat på opholdet. 

Obs! Takket være støtte fra Arbejdsmarkedets Feriefond er der mulighed for at søge et tilskud til dit sommerhøjskoleophold. Det er relevant, hvis du modtager en overførselsindkomst, som ikke overstiger dagpengesatsen, eller hvis du har en indtægt på samme niveau. Alderspensionister er dog ikke omfattet af ordningen. Tilskuddet forudsætter, at du er medlem af DepressionsForeningen. Kontakt DepressionsForeningens sekretariat på sekretariat@depressionsforeningen.dk, hvis du gerne vil høre mere om denne mulighed.

Tilmeldinger og betingelser

Tilmelding sker via Nordfyns Højskoles hjemmeside: https://nordfyns.nu/fag/balance-i-hverdagen/

Tryk her for at tilmelde dig: 

Tilmelding åbner fra december året før sommerhøjskolen

Kort efter at du har tilmeldt dig via Nordfyns Højskoles hjemmeside, modtager du en bekræftelse på optagelse på det pågældende kursus samt betalingsoplysninger. Rate 1 på 1.000 kr. betales inden otte dage efter modtagelsen af betalingsoplysninger, og det fulde beløb betales senest 15. maj 2024. Når vi har modtaget din betaling for rate 1 eller det fulde beløb, er din plads på kurset endelig sikret. Tilmelder du dig senere end 15. maj 2024, skal hele beløbet betales på engang. Ved afmelding af kurset 6 uger før kursets start eller tidligere tilbagebetales det indbetalte beløb minus 1.000 kr. Ved afmelding senere end 6 uger før kursets start tilbagebetales det indbetalte beløb ikke.

Det er muligt at købe en afbestillingsforsikring ved Europæiske, der dækker afmelding af kurset ved akut sygdom og lignende. Vær opmærksom på at forsikringen skal tegnes senest samtidig med betaling af rate 1. Kontakt Europæiske for nærmere information om vilkårene for forsikringen.

Det siger deltagerne

– Højskolen har givet mig følelsen af, at jeg ikke skal sidde i en sofa og visne hen. Der er mere derude, selvom jeg har mine udfordringer. Højskolen er mit første synlige vendepunkt i min recovery-proces.

– Det er en helt fantastisk uge, hvor jeg oplevede at blive rummet, forstået og valideret som menneske.

– På højskolen følte jeg mig accepteret som den jeg er. Jeg skulle ikke lægge låg på mig selv. Omsorg og empati er omdrejningspunktet for DepressionsForeningens sommerhøjskole. Jeg tog hjem fuld af taknemlighed og høj på oxytocin.

– Jeg har ikke grinet så meget i flere år.

Brug for at vide mere?

Har du spørgsmål til højskoleopholdet, kan du kontakte Nordfyns Højskole på kontor@nordfyns.nu eller telefon 64 81 32 80. Du kan også kontakte DepressionsForeningens projektleder Hanne Müller på hanne@depressionsforeningen.dk eller telefon 53 52 18 38.