Søg
Close this search box.
Portrætbillede af Richard Sandmand.

En solstrålehistorie fra et medlem

Hvor mange kender du, der giver gaver til 17.000 kroner? I DepressionsForeningen kender vi heldigvis nogle stykker, for der er en særlig grund til netop det tal. Men som regel skal man alligevel have en yderligere grund til det.

Richard Sandmand er ikke en mand, der buldrer frem. Han kunne ellers godt holde fanen højt, for som succesfuld forretningsmand er det gået ham godt. Han har også i flere år lidt af depression, som han nu er fri af. Og det er han lykkelig for.

Men hvad var Richards motivation for at donere 17.000 kr. til DepressionsForeningen?

– Jeg har haft en depression. Det var en ganske rædselsfuld periode i mit liv. Jeg havde dengang ingen glæde og ingen horisont. Jeg så ikke andre muligheder end medicin. Det var endda selv om den ikke hjalp mig. Efter adskillige timer med en særdeles dygtig psykoterapeut og nogle få timers akupunktur, vågnede jeg langsomt op. Efter to et halvt år evnede jeg at kravle op af det sorte hul, jeg havde placeret mig selv i.

Hvad gør du i dag for at holde depressionen fra døren?

– Jeg arbejder nu bevidst med at holde min stemning oppe med støtte af metakognitiv terapi. Hver dag skriver jeg ”Dagens tre glæder” i min notesbog. Efter at jeg igen er blevet velfungerende, ser jeg nu, at jeg i de-pressionsfasen havde andre muligheder for helbredelse. Fx metakognitiv terapi og magnetfeltbehandling. Det er muligheder jeg havde brugt, hvis jeg havde vist, at de fandtes. Jeg havde dengang ikke klarsyn nok til at kontakte DepressionsForeningen og få inspiration til anden løsning end den medicinske, som sundhedssystemet tilbød mig, fortæller han

– Så jeg tænker på de andre, der har en depression nu. Jeg vil gerne hjælpe dem ud af den. Jeg er velsignet med at have de økonomiske midler til det og vil derfor gerne støtte via DepressionsForeningen. Det giver mig noget, at nogle mennesker, som har det svært, kan få det bedre, tilføjer Richard.

Rent praktisk giver gaver op til 17.000 kroner et personligt skattefradrag på 30 % af gavebeløbet. Husk blot at anføre dit CPR-nummer, så klarer DepressionsForeningen resten. Hvis du fx vælger at give 1.000 kr., ender det med at koste dig 700 kr.

– Der mangler meget endnu i behandlingen af depression. Jeg ser flere uudnyttede muligheder. Jeg oplever DepressionsForeningen som nogle, der kan bidrage til, at der sker noget positivt, siger Richard.

– Hvad kunne du godt tænke dig at se mere af?

– Jeg kunne for eksempel godt tænke mig at se en uddybet og forklaret oversigt over behandlingsmuligheder mod depression. Den kan dels komme i ”Balance”, dels på hjemmesiden. Måske med ledsagende informationer for pårørende. Det vil ofte være nødvendigt, at de tager hånd om situationen grundet den depressives ringe beslutningsevne. En sådan oversigt vil kunne hjælpe mange.

God idé. Det kan vi kun være enige med Richard i, så det vil vi følge op på.

Andre nyheder

Del nyhed