Søg
Close this search box.
Portrætbillede af Jesper Groth.

Jesper Groth: ”ADHD bliver hurtigt mainstream. Det her er lidt anderledes”

Hør Jesper Groth fra musikduoen Fyr og Flamme fortælle om, hvordan man klarer presset og al opmærksomheden der følger med berømmelse, når man samtidig har bipolar lidelse. Du kan bl.a. høre om den episode, som førte til at han fik sin diagnose, om hvordan han inden da håndterede sine humørsvingninger, og hvordan det hele gav mening, efter hans psykiater gav ham diagnosen.

I interviewet fortæller Jesper åbent og ærligt ud om sin selvmedicinering med alkohol, de dystre tanker om døden som det ultimative frikvarter, og om et behov for en mellemting mellem ”festen og tømmermændene.” Vi hører om hans skepsis i forhold til at søge hjælp hos en psykiater, fordi han var bange for at bare blev stukket et glas piller i hånden. Det var heldigvis langt fra den oplevelse, han fik. ”Man skal ikke være bange for at søge hjælp til at skrue på de forskellige knapper, man har.” Det er bl.a. også hvorfor han valgte at deltage i podcastepisoden.

Ifølge Jesper bruger folk psykiske termer meget rundhåndet: ”Folk er rigtig gode til at smide om sig med diverse diagnoser på sociale medier.” Derfor er det vigtigt for ham at tale højt om psykisk sygdom, så der kommer en mere generel viden om og forståelse af det i samfundet.

Samtidig kommer han også ind på, hvordan hans diagnose giver god mening for ham som person med et kreativt sind. ”Heldigvis blev jeg skuespiller – jeg var blevet en forfærdelig bogholder”, siger han og griner højt.

Du kan høre meget mere om Jespers liv med bipolar lidelse i episode 13 af vores podcastkanal Sundt Sind.

Du kan høre hele podcastepisoden med Jesper Groth her.

Lyden af et Sundt Sind udgives af DepressionsForeningen med støtte fra Trygfonden.
Podcasten er produceret af hearHEAR podcast production.

Andre nyheder

Del nyhed