Søg
Close this search box.

Kom og vær med til World Bipolar Day 2024

Hold balancen med kreativitet og kunst

World Bipolar Day fejres hvert år* for at øge opmærksomheden og mindske stigma om bipolar lidelse. I år markerer DepressionsForeningen dagen torsdag den 4. april, og du er selvfølgelig inviteret 😊

Ved fejringen af dette års World Bipolar Day sætter vi fokus på at holde balancen med kreativitet og kunst. Gennem fordybelse kan kreative og kunstneriske aktiviteter bidrage til at styrke den psykiske trivsel og dermed fungere som et godt supplement til sundhedsfaglig behandling. 

På programmet er der tre spændende talks, som på forskellige måder belyser, hvordan kreative og kunstneriske aktiviteter kan have en gavnlig effekt på mental sundhed:  

  • Birgit Bundesen, overlæge på Psykiatrisk Center Amager og stifter af Nationalt
    Center for Kunst og Mental Sundhed, vil dele indsigter fra centerets forskning og praksis, hvor kreativitet anvendes som et terapeutisk middel bl.a. i skrivegrupper og et kreativt værksted.

  • Trine Schat-Holm, grafisk designer, lærer, kunstner og har bipolar lidelse. Trine fortæller om, hvordan hun bruger kunsten som en ventil til at udtrykke og bearbejde svære følelser med humor og kant.

  • Marcus Richard Kjeldsen, studerende, musiker og har bipolar lidelse. Med smagsprøver på sin musik, der gør indtryk og sætter et aftryk, fortæller Marcus om, hvordan musikken hjælper ham med at holde balancen. 

Hver talk varer ca. 20 minutter.

Vært for dagen er psykolog Glennie Marie Almer, som også selv har bipolar lidelse.

Arrangementet finder sted i stemningsfulde omgivelser, hvor der vil være lidt lækkert til ganen i form af bobler og snacks.

Praktiske oplysninger:

Dato: Torsdag den 4. april 2024 

Tid: kl. 19.00-21.00
Sted: Østerfælled Torv Selskabslokaler, Marskensgade 7, 4. sal, 2100 København Ø

Pris: Gratis. Tilmelding nødvendig

* World Bipolar Day markeres hvert år den 30. marts, på dagen for Vincent Van Goghs fødselsdag. I år falder dagen midt i påsken, så derfor afholder vi arrangementet den 4. april, så flere kan være med.

Begivenhedsinformation

Dato

april 4, 2024

Tid

Kl. 19:00 –
21:00

Sted

Østerfælled Torv Selskabslokaler, Marskensgade 7, 4. sal
– 2100
København Ø

Pris

Gratis for alle

Gratis

Vigtig information

Tilmelding nødvendig

Tilmeld dig her