Søg
Close this search box.

Har vi ringet til dig?

Har vi ringet til dig? 
Er du blevet ringet op af os, er det fordi, vi gerne vil udbrede kendskabet til vores arbejde og spørge om opbakning til vores sag. Vi håber, vi sammen kan gøre en forskel for mennesker med depression og bipolar lidelse. Vidste du, at cirka 250.000 danskere rammes årligt af en let, middel eller svær depression og at op mod 50.000 har bipolar lidelse? 

Hos DepressionsForeningen arbejder vi for at skabe et sikkerhedsnet, der kan bære alle igennem de svære tider. Uanset om du selv er ramt eller er pårørende, kan du finde fællesskab og støtte hos os. Vi tilbyder selvhjælpsgrupper over det meste af landet og rådgivningstelefoner som DepressionsLinien og SocialrådgiverLinien. Derudover har vi sociale caféer, hvor du kan møde andre i lignende situationer, og vi arrangerer spændende events, podcasts og foredrag. 

Vi arbejder med politisk interessevaretagelse for alle vores medlemmer og alle berørte af depression eller bipolar lidelse. Hvis du vælger at støtte os, hjælper du med at bringe håb og muligheder til dem, der har brug for det. 

Er du blevet ringet op af dette nummer: 32 63 90 63 
DepressionsForeningen samarbejder med fundraisingbureauet Takk, som ringer på vores vegne fra dette nummer. Det er altså ikke en scam – den er god nok. Hvis du har spørgsmål eller vil vide mere, er du altid velkommen til at kontakte vores sekretariat på 33 12 47 47.  

Hvis du ikke allerede støtter os, og vi har ringet til dig, kan det være, fordi du har angivet i en online quiz eller underskriftsindsamling, at du ville være interesseret i vores sag, og vi gerne vil give dig mere information om, hvordan du kan blive bidragsyder til DepressionsForeningen. 

Er det sikkert?  
For at tilmelde dit bidrag til MobilePay skal vi bruge dit telefonnummer, og du skal selv godkende bidraget. For at sikre dig, at dette er en tryg metode, har vores brancheforening, ISOBRO, udsendt en pressemeddelelse sammen med PBS og Finansrådet. Se pressemeddelelse fra ISOBRO og Finansrådet på ISOBROs hjemmeside.  

Kan oplysningerne misbruges?  
Nej, oplysningerne kan ikke misbruges til at hæve penge fra din konto. Pengeinstituttet er garant for, at det kun er kontoindehaveren, der kan hæve penge. DepressionsForeningen bruger oplysningerne til at tilmelde dit bidrag til MobilePay. 

Hvem kan du kontakte?  
Hvis du har spørgsmål om MobilePay, sikkerhed eller andet, er du velkommen til at skrive til sekretariatet@depressionsforeningen.dk 

Hvis du ikke har lyst til at hjælpe, eller hellere vil hjælpe på et senere tidspunkt, er det selvfølgelig helt i orden. 

Andre nyheder

Del nyhed