DepressionsForeningens logo.
Søg
Close this search box.

Lev godt med depression og få redskaber til en bedre hverdag

En aften for depressionsramte og pårørende, et musikalsk og dialogisk foredrag. Hjælp til selvhjælp – hverdagen med en depression.

Depression er en af de almindeligste psykiske sygdomme. Hver femte eller sjette dansker udvikler symptomer på depression på et tidspunkt i livet. I løbet af et år oplever ca. 250.000 mennesker i Danmark depression. Ifølge Sundhedsprofilen for Nordjylland 2021 har 13% af nordjyderne depression. 

Depression har for de fleste store sundhedsmæssige, sociale og økonomiske konsekvenser, ikke kun for den ramte men ofte er det også en meget stor belastning for de pårørende. Derfor har det væsentlig betydning, at man kan forebygge, at en sygdom forværres og allerhelst, at man evner at styrke den sygdomsramtes psykiske sundhed.

Fokus på håndtering og mestring af hverdagen med en depression
Tirsdag d. 27. juni 2023 kl. 18.30-20.30 sætter Aalborg Bibliotekerne og DepressionsForeningen i fællesskab fokus på håndtering og mestring af hverdagen med en depression. Hvad enten du selv er ramt, er pårørende eller bare har en interesse for området, vil du få solide ”how to”-redskaber og energifyldte vitaminindsprøjtninger, når musiker Franciska Wingreen og psykolog Camilla Sørensen fortæller både i tale og i sang. 

[otw_shortcode_button href=”https://aalborgbibliotekerne.nemtilmeld.dk/456/” size=”large” icon_type=”general foundicon-heart” icon_position=”left” shape=”radius” color_class=”otw-green” target=”_blank”]Tilmelding[/otw_shortcode_button]

Psykolog Camilla Samsø Sørensen vil undervejs byde ind med faglige perspektiver og snak om mestringsstrategier. Her er der ingen hurtige løsninger, men som tilhører får du mulighed for at blive klogere på dig selv, dine tanker og adfærd.  

Sammen taler Franciska og Camilla om, hvad man selv kan gøre for at ændre sin kurs og slå igen, når livet og hverdagen viser tænder.  

Over to timer sætter de fokus på ønsket om bedre mental trivsel, musik, mestring af mestringsstrategier og hvordan vi menneskers sind fungerer. Franciska vil i løbet af de to timer også kunne opleves spille nogle af hendes sange, som er skrevet i hendes helingsproces og har været med til at hun nu er diagnosefri. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til Franciska Wingreen og Camilla Sørensen. 

Afslutningsvis vil DepressionsForeningen fortælle om muligheden for at deltage i selvhjælpsgrupper i Nordjylland.  

Franciska Wingreen:
I dag er det svært at forestille sig, at den karismatiske bramfri powerwoman, sangerinde og sangskriver med den smittende energi, har været igennem forløb med depression, stress, belastningsreaktion, PTSD og svær reaktiv angst. Men ikke desto mindre er det sandt.

Hun har, med egne ord, været helt nede og skrabe bunden, men er i dag et powerhouse af energi. Ud over sin personlige erfaring med psykisk sygdom, er Franciska uddannet socialpædagog og har tidligere arbejdet med anbragte børn og unge. Nu er hun rockstar, foredragsholder og inspirator. 

Franciska taler om det menneskelige sind, om mestring og ikke mindst om hvordan musikken blev hendes vej tilbage til livet. Et nyt og bedre liv.  

“Viden og indsigt giver grobund for forståelse og forandring” – Franciska.

Tidspunkt: Tirsdag d. 27. juni 2023 kl. 18:30-20:30
Sted: Glashjørnet, Rendsburggade 2, 9000 Aalborg
Pris: Gratis, men husk at tilmelde dig ved at klikke på knappen

[otw_shortcode_button href=”https://aalborgbibliotekerne.nemtilmeld.dk/456/” size=”large” icon_type=”general foundicon-heart” icon_position=”left” shape=”radius” color_class=”otw-green” target=”_blank”]Tilmelding[/otw_shortcode_button]

Andre nyheder

Portrætbillede af Mogens Loenborg.

Ny formand

Desværre har Mogens Lønborg meddelt, at han af private grunde må trække sig som formand

Del nyhed