Søg
Close this search box.

SABA er klar til Eurovision: Vi skal kunne tale åbent om psykisk sygdom 

DepressionsForeningens ambassadør, SABA, vandt Dansk Melodi Grand Prix og er klar til Eurovision i Malmø. Når hun træder op på scenen på torsdag, er det med en vis ærefrygt, for de mange, der har stået der før hende. 

– Jeg repræsenterer Danmark, og det er en gammel tradition. Jeg har det, som om, jeg er en del af en Danmarkshistorie. Jeg er lidt nervøs, men det er også sjovt, fortæller hun. 

I 2018 fik SABA diagnosen bipolar lidelse, som betyder, hun kan svinge enormt i sindstilstand, og det mærker hun særligt under en stor begivenhed som Eurovision. 

– Når man er i søgelyset, og det er så intenst, kan det trigge noget, men jeg er blevet god til at kommunikere om, hvordan jeg har det og dem, jeg arbejder sammen med, er gode til at lytte, siger hun.  

Netop kommunikation og åbenhed er vigtigt for hende i rollen som ambassadør for DepressionsForeningen. Hun har modtaget flere søde beskeder fra andre, der også kæmper med psykisk sygdom. Særligt en besked har gjort stort indtryk. 

– Det var fra en mand på omkring 80 år, som har gået i mange år med en bipolar diagnose og først havde fået konstateret den sent. Han synes, det var rørende at se et ungt menneske være så åbent, for det var ikke noget, han kunne være den gang, han var ung.  

Andre nyheder

Del nyhed