Gå til sektionEmnerDel artikel

Frivillig på DepressionsLinien

DepressionsLinien er en telefonrådgivning for mennesker ramt af depression og bipolar lidelse og deres pårørende. DepressionsLinien tager imod opkald med forskellige spørgsmål relateret til det at have depression og bipolar lidelse – f.eks. bekymring ift. symptomer, de tanker man står med når man lige har fået diagnosen, håndtering af hverdagen, sociale relationer og specifikke udfordringer og meget mere.

En verden til forskel

I DepressionsForeningen ved vi, at det kan gøre en verden til forskel at tale med en, der selv har erfaring med affektive lidelser. En samtale kan derfor være det første vigtige skridt i forhold til at få sat ord på de udfordringer, der knytter sig til affektive lidelser. Sammen med DepressionsLinien kan man finde ud af, hvordan disse kan håndteres.

For at komme i betragtning som telefonrådgiver skal du:

  • Være fyldt 28 år
  • Enten selv være eller have været ramt af depression og bipolar lidelse eller være nær pårørende til én, der er det.
  • Have lyst til at bruge dine egne erfaringer til at gøre en forskel for mennesker med depression og bipolar lidelse og deres pårørende.
  • Være god til at lytte og spørge ind og kunne sætte rammer for en konstruktiv samtale.
  • Have overskud til at tale med mennesker, der ofte har det svært.
  • Kunne tage to vagter af to timers varighed pr. måned.
  • Kunne deltage i min. to ud af fire kursusdage om året.

Hvad indebærer rollen som rådgiver?

Som telefonrådgiver forpligter du dig til at tage to vagter i tidsrummet 19.00-21.00 hver måned. Vagterne tages hjemme hos dig selv via omstilling af linjens telefonnummer. Vi arrangerer også fire årlige kursusdage til erfaringsudveksling og efteruddannelse, så du oplever at være godt klædt på til opgaven.

Inden den første telefonvagt

Vi understøtter dig i at at føle dig velforberedt inden din første telefonvagt. Nye frivillige skal deltage i et introduktionskursus, der afholdes en lørdag eller søndag. Linien har desuden tilknyttet en projektleder, der altid står til rådighed for sparring.

Kontakt

Kunne du tænke dig at blive rådgiver på DepressionsLinien, kan du udfylde nedenstående ansøgningsformular, så kontakter vi dig efterfølgende. Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte DepressionsForeningens sekretariat alle hverdage mellem kl. 10-16 på telefon 33 12 47 27

DepressionsForeningens nyhedsbrev

Følg med i foreningen, og få hovedoverskrifterne fra psykiatrien.

Seneste nyhedsbreve